//Dinamica schimbării şi managementul beneficiilor
Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Vino alaturi de noi pe 26 mai 2017, la evenimentul cu tema Dinamica schimbarii si managementul beneficiilor, la Bucuresti, km zero. Sute de profesioniști din Romania se vor aduna impreuna pentru a face schimb de informatii, cunostiinte si experienta, cu scopul imbunatatirii performantelor ca practicieni in Managementul de proiect.

Important!

 • Membrii PMI Romania Chapter beneficiaza de reducere!
 • Se acorda 6 PDU pentru toti participantii cu certificari PMI !

Agenda

 • 08.30 – 09.00 : Inregistrarea participantilor, Cafea&ceai, networking
 • 09.00 – 09.30 : Sesiunea de deschidere
 • 09.30 – 10.30 : A smooth sea never made a skillful saylor: The Change Team – Simona Bonghez
 • 10.30 – 11.30 :  Exista viata dupa PMP? – Codrin Nicolau si Mircea Mihai 
 • 11.30  – 12.30 :  Intre “Enjoy the silence” si Kaizen – Narciss Popescu
 • 12.30 – 13.30 : Pauza de Pranz
 • 13.30 – 14.00 : Surprize – poze, concursuri
 • 14.00 – 15.30 – Workshop: Agilitate managerială intr-o lume VUCA – partea1 – Rodica Obancea
 • 15.30 – 16.00 – pauza de cafea, ceai, apa/suc
 • 16.00 – 17.30 – Workshop: Agilitate managerială intr-o lume VUCA – partea2 – Rodica Obancea
 • 17.30 – 18.00 – Sesiunea de inchidere

Despre prezentari si workshop

 • Simona BonghezA smooth sea never made a skillful saylor – The Change Team 

În cartea Managing Change in Organizations: A Practice Guide, lansată de Project Management Institute în 2013, managementul schimbării este prezentat ca fiind o competență esențială, strâns legată de competențele necesare pentru managementul proiectelor, programelor și portofoliilor de proiecte și programe. Succesul acestora este dependent de modul în care este acceptată și pusă în aplicare schimbarea pe care o produc în mod inerent,  iar aportul echipei (The Change Team) este fundamental în acest sens. Prezentarea de față se concentrează pe identificarea acestei echipe de schimbare, din cine este compusă, cum anume sunt selectați membrii ei și de către cine, și mai ales care sunt instrumentele și tehnicile care pot crește implicarea și angajamentul lor.

 

 • Codrin Nicolau si Mircea Mihai: Exista viata dupa PMP?

Provocarile organizatiilor intr-un context contemporan complex, complicat si dinamic necesita un raspuns bazat pe o gandire integrativa, sistemica. A fi un bun specialist doar in managementul proiectelor nu mai este suficient pentru a crea schimbari sustenabile. Cadrul OPM3 (Organizational Project Management Maturity Model) de la PMI nu este doar un model de evaluare si dezvoltare a capabilitatilor unei organizatii in cadrul executiei strategiei prin managementul de portofoliu, program si proiect, ci o imagine care poate revela acele piese lipsa din pregatirea noastra si necesar a fi dobandite. Analiza de Business, Managementul de Risc, Dezvoltarea adaptiva, iata cateva dintre acestea.

 

 

 • Narciss Popescu: Intre “Enjoy the silence” si Kaizen

Despre managementul schimbarii organizationale s-au scris zeci de mii de pagini si s-au facut sute de cercetari. Cu toate acestea conform unui studiu recent, 70% din initiativele anuale de schimbare organizationala inca esueaza. Ce se intampla de fapt? Unde se rupe filmul? Sa tina oare cauzele acestor esecuri numai de un management deficitar al acestor proiecte? Intelegem oare pe deplin mecanismul schimbarii? Cat de importanta este inertia structurii profunde a “sistemului” ce este vizat de schimbare?  Aceasta prezentare isi propune sa genereze ganduri, idei si poate raspunsuri la aceste intrebari, luand in discutie doua aspecte care nu sunt neaparat in centrul atentiei sau nu sunt convergente cu mainstream-ul cercetarii in acest domeniu. Primul se refera la rolul pe care il are componenta culturala in felul in care o schimbare este perceputa, gestionata si asimilata. Al doilea aspect se refera la procesul schimbarii in cadrul unui sistem ca la o alternanta intre perioade lungi in care structura stabila a sistemului permite numai un anumit gen de schimbari incrementale de natura adaptiva mai degraba si perioade scurte de rasturnari “revolutionare” ale sistemului

 

 • Rodica Obancea: Agilitate manageriala intr-o lume VUCA – workshop

In cadrul workshop-ului Agilitate manageriala intr-o lume VUCA vei explora, alaturi de ceilalti participanti, propria intelegere si relatie cu caracteristicile unui mediu de actiune volatil, incert, complex, ambiguu.

Timp de 3 ore, Rodica Obancea, un coach  experimentat, iti va fi alaturi impreuna cu facilitatorii care te vor ghida in perioada explorarii.

Workshopul  te va ajuta sa constientizezi si sa inveti cum sa gestionezi cu usurinta propria interventie intr-un mediu viu in continua schimbare, iti vei dezvolta maiestria profesionala si agilitatea manageriala:

 • un mediu VUCA ne cere o noua intelegere: cum facem trecerea de la gandirea conventionala la intelegerea sistemelor vii
 • constientizarea dinamicii de echipa in lumea VUCA: cum poate constientizarea propriei dinamici intr-un context VUCA sa fie o resursa pentru solutii sustenabile
 • aplicarea acestei constientizari in contextul personal si explorarea implicatiilor.