Voluntari
You are here: Home \ Proiecte \ Voluntari

Cine sunt voluntarii PMI Romania?
Un grup de profesionisti, pasionati de ceea ce fac, cu specializari in diferite domenii, interesati de project management, dornici de a-si aduce contributia si expertiza in proiecte cu caracter educational, social si de a fi permanent informati si conectati la noile tendinte din business.

Ce ne propunem?
In lumea voluntariatului adevaratul motiv pentru care voluntarii sunt acolo este pentru ca asta isi doresc – ei vor sa contribuie la o viziune si un scop comun si vor sa faca o diferenta! Voluntarii ii ajuta pe oameni sa-si schimbe vietile si transforma comunitatile in care activeaza. Proiectele de grup le ofera ocazia sa demonstreze ca se implica la un nivel superior si sa incurajeze mai multi oameni sa-si aloce timpul si resursele unor cauze alese chiar de ei insisi. 
Fie ca isi doresc sa isi extinda abilitatile de project management, sa-si imbunatateasca abilitatile interpersonale, sa castige PDU sau sa aiba un impact direct asupra comunitatii, membrii voluntari ai PMI Romania sunt implicati in diferite activitati ce includ: participarea la evenimente din industrie, de informare sau promovare, activitati educative, strangeri de fonduri, cercetare, anchete, relatii publice si comunicare, activitati administrative, redactare de documente, web design, web content management s.a.

De ce am ales voluntariatul?
Participam la activitati de voluntariat nu pentru castigul financiar, ci pentru ca suntem interesati si dorim sa aducem un plus de valoare.

Credem ca:

–         este o modalitate foarte buna de a castiga experienta in domeniul managementului de proiect;

–         angajatorii si  asociatiile recunosc valoarea oamenilor care se implica in diferite proiecte in afara jobului lor;

–         voluntariatul iti creste increderea in fortele proprii si te ajuta sa-ti dezvolti abilitatile sau sa-ti descoperi noi competente;

–         te incurajeaza sa fii creativ si sa-ti demonstrezi priceperea si talentul in diverse domenii sau arii de expertiza

–         iti poti redescoperi hobby-uri si preocupari sau poti gasi drumul catre o viitoare cariera;

–         aici intalnesti oameni energici si proactivi;

–         depasesti rutina activitatii zilnice;

–         ai posibilitatea sa alegi un proiect relevant pentru tine si sa-ti dezvalui adevaratul potential;

–         nu il ultimul rand, iti creezi contacte de business utile pentru cariera, legi prietenii, te distrezi si mai ales

–         dai inapoi o parte din ceea ce ai primit, la randul tau, de la altii


Proiecte derulate in prezent

Ne place sa organizam proiecte, sa lucram cu oameni diferiti si sa-i mobilizam si pe ceilalti pentru a produce rezultate!
In functie de temperament, experienta si studii, avem posibilitatea de a ne implica in diverse arii de activitate si de a primi sarcini conforme profilului si abilitatilor noastre; cu toate acestea, rolul fiecaruia dintre noi este la fel de important!

Astfel, derulam in prezent activitati legate de membership ( survey-uri anuale pentru membrii PMI Romania, survey-uri de salarii),  comunicare ( prezenta in mediul online, managementul cursurilor) sau activitati cu caracter educational (PM Days; caravana PM at schools; PM Summer Camp).

Recunoasterea meritelor

Voluntarii sunt antrenati intr-o multime de activitati importante care se petrec in jurul nostru. Fara voluntari, am trai intr-o lume apatica si indiferenta, nepasatoare. Oamenii vor sa fie capabili sa daruiasca, sa acorde din timpul lor, sa aloce resurse, fara sa astepte neaparat o recompensa de la altcineva. Asa ca isi pun la dispozitie in mod voluntar energia si abilitatile pentru lucruri in care cred.
De voluntariat beneficiaza atat societatea in ansamblu, cat si individul, prin consolidarea solidaritatii, increderii si reciprocitatii dintre oameni si prin crearea de oportunitati cu un scop precis. Oamenii in general lucreaza pentru a castiga bani, dar se implica in actiuni de voluntariat pentru a castiga satisfactie si acel simt, intangibil, dar foarte important, de multumire de sine datorat faptului ca au facut o diferenta.
Noi sprijinim proactivitatea si promovam excelenta! De aceea, pentru a răsplăti perseverenta, motivatia si efortul sustinut, anual vom acorda premiul Voluntarul Anului celui ce va intruni cu succes aceste caracteristici.

Vrem sa te cunoastem!
Esti interesat de project management, esti deschis si dornic de a invata sau de a impartasi din experienta ta? Scrie-ne pe adresa voluntar@pmi.ro şi spune-ne cate ceva despre tine si motivul pentru care ai vrea sa te implici. Vei fi adaugat in baza noastra de date si selectionat pentru proiectele compatibile cu profilul tau!