PfMP® 2017-02-28T13:52:43+02:00

Acreditarea PMI Profesionst in Managementul de Portofoiu (PMPf) ® recunoaste experienta si competenta avansata a managerilor de portofoliu. Aceasta demonstreaza abilitatile dovedite in managementul coordonat al unuia sau mai multor portofolii, pentru a atinge obiective organizationale.

Detinatorii de acreditare PMPf sunt responsabili pentru executia procesului de management de portofoliu, comunicarea in jurul progresului portofoliului, si recomandari pentru actiune. Daca managerii de proiect si de program sunt responsabili pentru calitatea muncii, aceasta acreditare este ideala daca dumneavoastra sunteti responsabili ca organizatia dumneavoastra sa munceasca atat calitativ cat si cu o eficienta maxima.

Cine ar trebui sa aplice?

Daca sunteti un manager de portofoliu in cautarea de a demonstra capacitatea dovedita de a gestiona si alinia un portofoliu de proiect si programe pentru a realiza strategia si obiectivele organizationale, a va imbunatati vizibilitatea si valoarea in organizatia dumneavoastra sau a va detasa in perspectiva angajatorilor, acreditarea PMPf este pentru dumneavoastra.

Cerinte pentru Certificarea de Manager de Portofoliu

Pentru a aplica pentru certificarea PMPf, trebuie sa aveti fie:

  • O diploma de studii medii (diploma de absolvire a liceului/scoala de arte si meserii sau un echivalent global) impreuna cu cel putin sapte ani (10,500 de ore) de experienta in managementul de portofoliu in ultimii 15 ani consecutivi

SAU

  • O diploma de studii superioare (licenta sau echivalent global) impreuna cu cel putin patru ani (6,000 de ore) de experienta in managementul de portofoliu in ultimii 15 ani consecutivi

SI

  • Deoarece administrarea portofoliului se concentreaza pe problem de investitii strategice si decizii organizatorice la nivel inalt, nevoia unei fundatii de experienta de afaceri profesionala este pertinenta. Toti candidatii trebuie sa posede un minim de opt ani (96 luni) de experienta profesionala de afaceri.

Cum sa aplicati si sa va pregatiti pentru examen

Pentru a aplica pentru PMPf, inscrieti-va si conectati-va la sistemul nostru online, pentru a începe

  • Aveti nevoie de mai multe informatii? Obține mai multe informații cu privire la rolul si cerintele PMPf. Pentru mai multe detalii, consultati Manualul PMPf.

Pastrati-va Certificarea PMPf

Ca parte a Programului de Certificare Continua PMI, un detinator de acreditare PMPf va fi nevoit sa obtina 60 PDU in aria specializata de planificare de proiect per ciclu de 3 ani. Pentru a afla mai multe despre program, ce sunt PDU, cum se obtin si revendica, impreuna cu instructiuni pas-cu-pas pentru reinnoirea certificarii, urmariti filmuletul CCR. Puteti de asemenea sa consultati cea mai recenta versiune a Manualului PMI-PMPf, pe care il puteti gasi pe PMI.org.

Daca sunteti gata sa va raportati activitatile, vizitati sistemul PMI CCR online pentru a raporta PDU si a va vedea inregistrarile de certificare. Puteti descarca un formular imprimabil de raport al activitatilor PDU.