PMP® 2017-08-26T14:53:58+03:00

Acreditarea PMI Profesionist in Managementul Proiectelor (PMP)® este cea mai importantă certificare recunoscută in industrie pentru managerii de proiect. Recunoscută şi solicitată la nivel global, PMP ® demonstrează cunoştinţele, experienţa si competenţa de a gestiona şi a conduce proiecte.

Conform sondajului salarial al PMI Project Management –Editia a 8-a, această acreditare are un impact pozitiv asupra salariului unui manager de proiect.

Cine ar trebui să se aplice pentru acreditarea PMI?

Acreditarea PMP recunoaste cunoştintele si competenţa managerilor de proiect experimentaţi, dornici sa-şi evidenţieze capacitatea de a gestiona şi a conduce proiecte complexe.

PMP Cerințe de certificare

Pentru a putea obtine certificarea PMP este necesar sa deţii:

  • Diploma ce atesta studii medii si cel putin 5 ani de experienta in managementul proiectelor cu 7,500 de ore de coordonare de proiecte si 35 de ore de instruire in managementul proiectelor;

SAU

  • Diploma ce atesta studii superioare si cel putin 3 ani de experienta in managementul proiectelor cu 4,500 de ore de coordonare de proiecte si 35 de ore de instruire in managementul proiectelor.

Pentru a afla detalii complete cu privire la criteriile de eligibilitate pentru acreditarea PMP te invitam sa consulti  Ghidul PMP.

Daca nu indeplinesti criteriile de eligibilitate pentru certificarea PMP , poti verifica cerintele pentru acreditarea Asociat Certificat in Managementul Proiectelor(CAPM)® .

Cum să aplici pentru examen

Poti aplica pentru certificarea PMP urmand pasii de mai jos:

  • Studiaza  Ghidul PMP pentru suport cu privire la procesul de inscriere;
  • Inregistreaza-te pe platforma online a PMI si completeaza Formularul de inscriere;
  • Acceseaza Ghidul PMP pentru examen pentru detalii despre examinare, sfaturi utile si informatii actualizate.

Menținerea certificării PMP

Pentru a mentine activa acreditarea PMP este necesar ca intr-un ciclu de certificare de 3 ani sa obtii 60 PDU-uri (Professional Development Units).

Poti afla mai multe informatii despre programul de certificare continua (CCR), ce sunt PDU-urile, cum le obtii si cum le inregistrezi precum si un ghid pas cu pas cu privire la reinnoirea certificarii vizionand CCR video.

Daca esti pregatit sa-ti inregistrezi activitatile viziteaza PMI CCR  pentru a raporta PDU-uri si pentru vizualiza gradul tau de certificare. De asemenea, poti descarca Formularul de raportare PDU.