PMP®
You are here: Home \ Certificari \ PMP®

Acreditarea PMI Profesionist in Managementul Proiectelor (PMP)® este cea mai importantă certificare recunoscută in industrie pentru managerii de proiect. Recunoscută şi solicitată la nivel global, PMP ® demonstrează cunoştinţele, experienţa si competenţa de a gestiona şi a conduce proiecte.

Conform sondajului salarial al PMI Project Management –Editia a 8-a, această acreditare are un impact pozitiv asupra salariului unui manager de proiect.

Cine ar trebui să se aplice?

Acreditarea PMP recunoaste cunoştintele si competenţa managerilor de proiect experimentaţi, dornici sa-şi evidenţieze capacitatea de a gestiona şi a conduce proiecte complexe.

PMP Cerințe de certificare

Pentru a putea obtine certificarea PMP este necesar sa deţii:

  • Diploma ce atesta studii medii si cel putin 5 ani de experienta in managementul proiectelor cu 7,500 de ore de coordonare de proiecte si 35 de ore de instruire in managementul proiectelor;

SAU

  • Diploma ce atesta studii superioare si cel putin 3 ani de experienta in managementul proiectelor cu 4,500 de ore de coordonare de proiecte si 35 de ore de instruire in managementul proiectelor.

Pentru a afla detalii complete cu privire la criteriile de eligibilitate pentru acreditarea PMP te invitam sa consulti  Ghidul PMP.

Daca nu indeplinesti criteriile de eligibilitate pentru certificarea PMP , poti verifica cerintele pentru acreditarea Asociat Certificat in Managementul Proiectelor(CAPM)® .

Cum să aplici pentru examen

Poti aplica pentru certificarea PMP urmand pasii de mai jos:

  • Studiaza  Ghidul PMP pentru suport cu privire la procesul de inscriere;
  • Inregistreaza-te pe platforma online a PMI si completeaza Formularul de inscriere;
  • Acceseaza Ghidul PMP pentru examen pentru detalii despre examinare, sfaturi utile si informatii actualizate.

Menținerea certificării PMP

Pentru a mentine activa acreditarea PMP este necesar ca intr-un ciclu de certificare de 3 ani sa obtii 60 PDU-uri (Professional Development Units).

Poti afla mai multe informatii despre programul de certificare continua (CCR), ce sunt PDU-urile, cum le obtii si cum le inregistrezi precum si un ghid pas cu pas cu privire la reinnoirea certificarii vizionand CCR video.

Daca esti pregatit sa-ti inregistrezi activitatile viziteaza PMI CCR  pentru a raporta PDU-uri si pentru vizualiza gradul tau de certificare. De asemenea, poti descarca Formularul de raportare PDU.